Companie

Înfiinţată în anul 2001, Provus activează pe piaţa financiară din România în domeniul procesării tranzacţiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum şi al serviciilor legate de sectorul de retail.

Începând din data de 22 iunie 2017 Provus și-a schimbat denumirea și a devenit WIRECARD ROMANIA.

Wirecard Romania:

  • Cel mai mare centru de procesare din România şi unul dintre cele mai mari centre de procesare din Europa de Est
  • Unul dintre cele mai mari centre de personalizare din Romania
  • Tehnologie de calitate înaltă
  • Visa/MasterCard gateway
  • Administrare: peste 1.500 terminale ATM si 18.600 terminale POS
  • Procesare : peste 9.5 milioane tranzacţii/lună
OBIECTIVUL WIRECARD ROMANIA 

Să promoveze şi să faciliteze utilizarea cardurilor prin capitalizarea oportunităţilor inovatoare. Angajamentul pe termen lung al companiei pentru piaţa românească este susţinut de o investiţie masivă care a fost utilizată pentru a achiziţiona cele mai performante tehnologii disponibile şi pentru a atinge cel mai înalt nivel de servicii.

SERVICII INTEGRATE

Wirecard Romania oferă clienţilor săi servicii integrate de personalizare: achiziţia cardurilor, managementul stocurilor, procesarea cardurilor, împlicuirea şi livrarea securizată la bancă, în conformitate cu standardele impuse de VISA/ Mastercard. Soluţiile propuse includ orice tip de card şi aplicaţiile specifice: carduri pre-platite, carduri cu chip, carduri cu bandă magnetică, carduri co-branded şi proprietar. Serviciile aferente acestora sunt complexe, începând cu dezvoltarea şi implementarea aplicaţiilor specifice până la furnizarea şi managementul echipamentelor şi infrastructura necesare comunicaţiilor.

EXTERNALIZARE

Wirecard Romania oferă posibilitatea externalizării complete a serviciilor legate de carduri. Serviciile includ toate activităţile privind personalizarea şi procesarea cardurilor, administrare, monitorizare şi întreţinere reţele ATM şi POS, alături de programe şi aplicaţii de loialitate, managementul disputelor, soluţii de monitorizare a fraudelor şi asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri (oriunde în lume), call-center şi suport în implementarea standardelor EMV în conformitate cu tendinţele actuale.
Soluţiile furnizate sunt flexibile şi dinamice, oferind posibilitatea de a adăuga servicii suplimentare în conformitate cu cerinţele clienţilor. Acestea se implementeaza uşor şi rapid, fără a afecta activitatea curentă.

PROGRAME DE STIMULARE

Wirecard Romania dezvoltă programe de stimulare complexe, menite să stimuleze piaţa cardurilor, prin creşterea numărului de carduri emise de către bănci şi a gradului de utilizare a acestora. Infrastructura şi spectrul de servicii oferite sunt permanent actualizate şi dezvoltate, astfel încât să permită adaptarea continuă la cerinţele pieţei.

CONSULTANŢĂ

Consultanţa pe care Wirecard Romania o oferă pe parcursul derulării proiectelor este completă, indiferent de soluţia aleasă de către client – externalizare parţială sau totală: obţinerea certificărilor, consultanţă financiară, pregătirea de rapoarte, evaluarea costurilor implementării sistemului de carduri, etc.

SEDIU SECURIZAT

Sediul Wirecard Romania se află în Bucureşti, într-o locaţie de 1200 m2 ce beneficiază de un înalt nivel de securitate, în conformitate cu regulile impuse de organizaţiile internaţionale privind activitatea cu carduri – VISA şi MasterCard. Întreaga activitate a companiei se desfăşoară în conformitate cu standardele impuse de VISA şi MasterCard.

ECHIPĂ DE SPECIALIŞTI

Echipa Wirecard Romania este formată din 50 de specialişti, majoritatea cu experienţă de peste 10 ani în domeniu. Pentru fiecare proiect dezvoltat cu fiecare dintre clienţii noştri, este desemnat un Manager de Proiect care coordonează fluxul de informaţii şi parcurgerea etapelor de implementare. Pentru noi, investiţia în oameni reprezintă o condiţie de bază necesară pentru dezvoltarea continuă a organizaţiei şi care dovedeşte că Wirecard Romania poate îndeplini în orice moment cerinţele clienţilor săi.

CONTROL

Clienţii Wirecard Romania vor beneficia de un control mai bun asupra operaţiunilor. Factorii de bază ai controlului se referă la Acordul privind Serviciile (SLA) şi la cel de raportare. Un Acord privind Serviciile (SLA) va fi semnat ca parte a contractului. Acest acord va specifica cifrele de disponibilitate şi performanţă pentru întreaga activitate.

OBIECTIVITATE

Wirecard Romania nu este afiliată niciunei banci și rămâne echidistantă faţă de toţi clienţii săi. Prin urmare, bazele de date ale clienţilor nostri sunt păstrate într-o manieră sigură şi confidenţială. Acest aspect este foarte important pentru noi, având în vedere atât cerinţele legale cât şi mediul de afaceri competitiv.

FLEXIBILITATE

Wirecard Romania este conştient de dinamica afacerilor de tip retail. Prin urmare, abordarea Wirecard Romania faţă de clienţii săi este extrem de flexibilă atât în ceea ce priveşte implementarea şi gestionarea operaţiunilor cât şi pentru dezvoltarea de noi produse şi rapoarte.

Acţionari:

În 2016, Provus Group (Provus , Romcard si Supercard Solutions & Services ) a fost achiziționată de către Wirecard AG , unul dintre cei mai mari jucatori la nivel global pe piața de plăți electronice . Wirecard AG oferă servicii financiare globale și tehnologii de ultimă oră aferente. Soluțiile companiei acoperă procesarea plăților pentru zona de retail, pentru toate canalele de vânzări, fie online, mobil sau prin POS.